Hvad er en presenningskommando?

15.08.2023, 22:00

Linux bruker kommandoen rmdir til å fjerne tomme kataloger. Den sletter bare kataloger som ikke inneholder underkataloger eller filer. Hvis katalogen ikke er tom, gir rmdir en feilmelding og sletter den ikke.

Eksempler på hvordan du bruker kommandoen

Bruke kommandoen rmdir:

rmdir <katalognavn>.

Eksempel: rmdir: rmdir: rmdir: rmdir: rmdir: rmdir

rmdir katalognavn

Noen alternativer for rmdir-kommandoen:

--p: lar deg slette katalogen og dens overordnede kataloger hvis de er tomme etter sletting.

--ignore-file-on-non-empty: ignorerer feilmelding hvis katalogen ikke er tom.

--verbose: gir detaljer om sletting av katalogen.

Merk: Vær forsiktig når du bruker rmdir-kommandoen, da den ikke gjenoppretter filer eller kataloger etter sletting.

Hvordan installeres det?

Du trenger ikke å installere rmdir-kommandoen, da den er innebygd i de fleste Linux-distribusjoner.

Men hvis rmdir-kommandoen av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig på systemet ditt eller ikke finnes, kan du installere den på følgende måte:

1. Kontroller at du har root- eller administratorrettigheter.
  2. Åpne terminalen eller konsollen og kjør følgende kommando, avhengig av hvilken distribusjon du bruker.
  3. For Debian-baserte distribusjoner (Ubuntu, Linux Mint osv.): sudo apt-get install coreutils.
  4. For Red Hat-baserte distribusjoner (Fedora, CentOS osv.): sudo dnf install coreutils eller sudo yum install coreutils.
  5. For Arch Linux-baserte distribusjoner (Manjaro osv.): sudo pacman -S coreutils.

Når installasjonen er fullført, skal rmdir-kommandoen være tilgjengelig og klar til bruk.

Merk at rmdir-kommandoen kan være inkludert i andre pakker. Du kan derfor bruke distribusjonens pakkeadministrator til å finne og installere en pakke som inneholder denne kommandoen.