Betalingsmåter Abuse

MC-teamet - hva gjør det?

06.08.2023, 00:51

Command mc (Midnight Commander) er en kommandolinje for tekstfiler som gjør det enkelt å administrere filer og mapper på serveren. Du kan vise, redigere, kopiere, flytte, opprette og slette filer og mapper, samt søke etter filer, endre tilgangstillatelser og arbeide med komprimerte filer. Kommandoen mc er et kraftig verktøy for arbeid med filsystemet.

Hva gjør den?

Kommandoen mc (Midnight Commander) er en tekstfilbehandler på kommandolinjen. Den gir en brukervennlig måte å administrere filer og mapper på serveren på. Noen av oppgavene som kan løses med mc-kommandoen er:

1. Visning og redigering av filer: innholdet i filer kan vises og redigeres ved hjelp av de innebygde tekstredigeringsprogrammene.
  2. Kopiering og flytting av filer: filer og mapper kan kopieres og flyttes fra en serverplassering til en annen.
  3. Opprette og slette filer og mapper: Med mc kan du opprette nye filer og mapper og slette eksisterende filer og mapper.
  4. Filsøk: Med mc kan du søke etter filer etter navn eller innhold på serveren.
  5. Administrere tilgangsrettigheter: Du kan endre tilgangsrettigheter til filer og mapper, inkludert lese-, skrive- og kjørerettigheter.
  6. Filarkivering og dekomprimering: støtter arbeid med ulike filformater, slik at du kan opprette og dekomprimere dem.

mc-kommandoen er et kraftig verktøy for å administrere filer og mapper på en server, og gir brukerne et bredt spekter av funksjoner for arbeid med filsystemet.

Hvordan installerer jeg mc-kommandoen?

Følg disse trinnene for å installere mc-kommandoen på datamaskinen:

1. 1. Åpne en terminal eller ledetekst på datamaskinen.

2. Skriv inn kommandoen for å installere pakkebehandleren på operativsystemet ditt:

For Ubuntu og andre Debian-baserte distribusjoner: sudo apt-get install mc.

For Fedora og andre Red Hat-baserte distribusjoner: sudo dnf install mc. For Fedora og andre Red Hat-baserte distribusjoner: sudo dnf install mc.

macOS med Homebrew installert: brew install mc. macOS med Homebrew installert: brew install mc.

Windows med Chocolatey installert: choco install mc.

3. Når bekreftelsesmeldingen vises, bekrefter du installasjonen.

4. Vent til mc-kommandoen har fullført installasjonen.

Når installasjonen er fullført, kan du kjøre mc-kommandoen ved å skrive mc i terminalen eller på kommandolinjen.

Når du har kjørt mc-kommandoen, blir du omdirigert til Midnight Commander-grensesnittet der du kan administrere filene og mappene på serveren.