MC-tiimi - mitä tehtäviä se ratkaisee?

06.08.2023, 00:51

mc (Midnight Commander) on tekstipohjainen komentorivin tiedostojenhallintaohjelma, jonka avulla voit kätevästi hallita tiedostoja ja hakemistoja palvelimella. Sen avulla voit tarkastella, muokata, kopioida, siirtää, luoda ja poistaa tiedostoja ja hakemistoja sekä etsiä tiedostoja, muuttaa käyttöoikeuksia ja työskennellä pakattujen tiedostojen kanssa. mc-komento on tehokas työkalu tiedostojärjestelmän kanssa työskentelyyn.

Mitä tehtäviä se suorittaa?

mc (Midnight Commander) -komento on komentorivin tekstipohjainen tiedostonhallintaohjelma. Se tarjoaa käyttäjäystävällisen tavan hallita tiedostoja ja hakemistoja palvelimella. Joitakin mc-komennolla suoritettavia tehtäviä ovat seuraavat:

1. Tiedostojen tarkastelu ja muokkaus: Tiedostojen sisältöä voidaan tarkastella ja muokata sisäänrakennetuilla tekstieditoreilla.
  2. Tiedostojen kopiointi ja siirtäminen: Voit kopioida ja siirtää tiedostoja ja hakemistoja palvelimen paikasta toiseen.
  3. Tiedostojen ja hakemistojen luominen ja poistaminen: mc:n avulla voit luoda uusia tiedostoja ja hakemistoja ja poistaa olemassa olevia.
  4. Tiedostohaku: mc:n avulla voit etsiä palvelimella olevia tiedostoja nimen tai sisällön perusteella.
  5. Käyttöoikeuksien hallinta: voit muuttaa tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia, mukaan lukien luku-, kirjoitus- ja suoritusoikeudet.
  6. Tiedostojen varmuuskopiointi ja haku: tukee työskentelyä eri tiedostomuotojen kanssa, joten voit luoda ja hakea tiedostoja.

mc-komento on tehokas työkalu tiedostojen ja hakemistojen hallintaan palvelimella, ja se tarjoaa käyttäjille laajan valikoiman tiedostojärjestelmän käsittelyominaisuuksia.

Miten asennan mc-komennon?

Asenna mc-komento tietokoneellesi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. 1. Avaa tietokoneen pääteasema tai komentokehote.

2. 2. Kirjoita käyttöjärjestelmän paketinhallinnan asennuskomento:

"Ubuntussa ja muissa Debian-pohjaisissa jakeluissa: sudo apt-get install mc".

Fedorassa ja muissa Red Hat -pohjaisissa jakeluissa: sudo dnf install mc.".

MacOS-käyttöjärjestelmässä, johon on asennettu Homebrew: brew install mc".

Windowsille, johon on asennettu Chocolatey: choco install mc

3. Vahvista asennus, jos sinua pyydetään.

4. Odota, että mc-komento suorittaa asennuksen loppuun.

5. Kun asennus on valmis, voit ajaa mc-komennon kirjoittamalla sen terminaaliin tai komentoriville.

Kun olet suorittanut mc-komennon, sinut ohjataan Midnight Commander -käyttöliittymään, jossa voit hallita palvelimen tiedostoja ja hakemistoja