Hvad er en presenningskommando?

15.08.2023, 22:00

Linux bruger kommandoen rmdir til at fjerne tomme mapper. Den sletter kun mapper, der ikke indeholder undermapper eller filer. Hvis mappen ikke er tom, vil rmdir give en fejlmeddelelse og ikke slette den.

Eksempler på, hvordan du bruger kommandoen

Brug af kommandoen rmdir:

rmdir <mappens navn>.

Eksempel: rmdir: rmdir: rmdir: rmdir: rmdir

rmdir mappens navn

Nogle valgmuligheder for kommandoen rmdir:

--p: giver dig mulighed for at slette mappen og dens overordnede mapper, hvis de er tomme efter sletningen.

--ignore-file-on-non-empty: ignorerer fejlmeddelelsen, hvis mappen ikke er tom.

--verbose: giver detaljer om sletning af mappen.

Bemærk: Vær forsigtig, når du bruger kommandoen rmdir, da den ikke gendanner filer eller mapper efter sletning.

Hvordan installerer man det?

Du behøver ikke at installere rmdir-kommandoen, da den er indbygget i de fleste Linux-distributioner.

Men hvis rmdir-kommandoen af en eller anden grund ikke er tilgængelig på dit system eller ikke findes, kan du installere den på følgende måde:

1. Sørg for, at du har root- eller administratorrettigheder.
  2. Åbn terminalen eller konsollen, og kør følgende kommando, afhængigt af din distribution.
  3. I tilfælde af Debian-baserede distributioner (Ubuntu, Linux Mint, etc.): sudo apt-get install coreutils.
  4. For Red Hat-baserede distributioner (Fedora, CentOS, etc.): sudo dnf install coreutils eller sudo yum install coreutils.
  5. Til Arch Linux-baserede distributioner (Manjaro, etc.): sudo pacman -S coreutils

Når installationen er færdig, bør kommandoen rmdir være tilgængelig og klar til brug.

Bemærk, at rmdir-kommandoen kan være inkluderet i andre pakker. Derfor kan du bruge din distributions pakkehåndtering til at finde og installere en pakke, der indeholder denne kommando.