Oversikt over cPanel - VDS/VPS-kontrollpanelet på Linux

23.07.2023, 01:30

cPanel er et populært kontrollpanel som tilbyr et brukervennlig grensesnitt for administrasjon av nettsteder og hostingkontoer. cPanel-grensesnittet er intuitivt og brukervennlig, noe som gjør det ideelt for både erfarne og uerfarne brukere.

Grensesnittet til cPanel

Startsiden til cPanel gir deg rask tilgang til alle de grunnleggende funksjonene og verktøyene du trenger for å administrere nettstedet ditt og innstillingene. På startsiden finner du seksjoner for administrasjon av filer, databaser, e-post, domener og innstillinger for sikkerhet og analyse av nettrafikk.

I hver seksjon finner du en rekke verktøy og innstillinger som gir deg full kontroll over ulike aspekter av hostingkontoen din. I delen Filer kan du for eksempel laste opp og laste ned filer til serveren, administrere nettstedets filstruktur og konfigurere filtillatelser.

I delen Databaser kan du opprette og administrere databaser og importere og eksportere data. I delen E-post kan du opprette postkasser, konfigurere videresending og autosvar og motta e-post via webgrensesnittet.

I tillegg til de grunnleggende funksjonene tilbyr cPanel tilleggsfunksjoner som CMS-installasjon (content management system) med ett klikk, sikkerhetskopiering av nettsteder, SSL-sertifikatadministrasjon og sikkerhetskopiering av nettsteder.