Yleiskatsaus cPaneliin - VDS/VPS-käyttöpaneeli Linuxissa

23.07.2023, 01:30

cPanel on suosittu hosting-ohjauspaneeli, joka tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän verkkosivustojen ja hosting-tilien hallintaan. cPanelin käyttöliittymä on intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen, joten se sopii sekä kokeneille että kokemattomille käyttäjille.

cPanelin käyttöliittymä

cPanelin etusivulta pääset nopeasti käsiksi kaikkiin perustoimintoihin ja -työkaluihin, joita tarvitset verkkosivustosi ja sen asetusten hallintaan. Etusivulta löydät osiot tiedostojen, tietokantojen, sähköpostien ja verkkotunnusten hallintaa varten sekä tietoturva- ja verkkoliikenneanalyysin asetukset.

Jokaisessa osiossa on useita työkaluja ja asetuksia, joiden avulla voit hallita täysin hosting-tilisi eri osa-alueita. Esimerkiksi Tiedostot-osiossa voit ladata ja ladata tiedostoja palvelimelle, hallita sivustosi tiedostorakennetta ja määrittää tiedostojen käyttöoikeuksia.

Tietokannat-osiossa voit luoda ja hallita tietokantoja sekä tuoda ja viedä tietoja. Sähköpostiosiossa voit luoda postilaatikoita, määrittää edelleenlähetyksen ja automaattiset vastaajat sekä vastaanottaa sähköposteja verkkokäyttöliittymän kautta.

Perusominaisuuksien lisäksi cPanel tarjoaa lisäominaisuuksia, kuten yhden napsautuksen CMS (sisällönhallintajärjestelmä) -asennuksen, verkkosivuston varmuuskopion luomisen, SSL-varmenteen hallinnan ja verkkosivuston varmuuskopioinnin.