Oversigt over cPanel - VDS/VPS-kontrolpanel på Linux

23.07.2023, 01:30

cPanel er et populært hostingkontrolpanel, der giver en brugervenlig grænseflade til administration af hjemmesider og hostingkonti. cPanel-grænsefladen er intuitiv og brugervenlig, hvilket gør den ideel til både erfarne og uerfarne brugere.

cPanel-brugerfladen

cPanel-hjemmesiden giver dig hurtig adgang til alle de grundlæggende funktioner og værktøjer, du har brug for til at administrere din hjemmeside og dens indstillinger. På startsiden finder du sektioner til håndtering af filer, databaser, e-mails, domæner og indstillinger for sikkerhed og webtrafikanalyse.

Inden for hver sektion er der en række værktøjer og indstillinger, som giver dig fuld kontrol over forskellige aspekter af din hostingkonto. I sektionen Filer kan du f.eks. uploade og downloade filer til serveren, administrere din hjemmesides filstruktur og konfigurere filtilladelser.

I afsnittet Databaser kan du oprette og administrere databaser og importere og eksportere data. I sektionen E-mail kan du oprette postkasser, konfigurere videresendelse og autosvar og modtage e-mails via webgrænsefladen.

Ud over de grundlæggende funktioner tilbyder cPanel yderligere funktioner som CMS-installation (content management system) med ét klik, oprettelse af sikkerhedskopier af hjemmesider, administration af SSL-certifikater og sikkerhedskopiering af hjemmesider.