Konfigurere OpenVPN-server i WebMin i Ubuntu 22.04

25.12.2023, 23:27

Når den virtuelle serveren er kjøpt og konfigurert, er neste trinn å sette opp selve OpenVPN-serveren, eller rettere sagt konfigurere den. Hvis du ikke vet hvordan du installerer Webmin og legger til servernøklene, anbefaler vi at du leser våre tidligere artikler.

Konfigurere OpenVPN-serveren

Gå til "VPN-liste" for å legge til OpenVPN-serverkonfigurasjonen.

Velg sertifiseringsinstansen vår og klikk på "Ny VPN-server":

Det er mange innstillinger her, og hvis du har tidligere erfaring med OpenVPN, vet du allerede hva du skal angi og hvor, så jeg skal bare vise deg de grunnleggende innstillingene. Vi må navngi serveren vår, velge port, som som standard er 1194, velge serversertifikat, angi utvalget av IP-adresser som skal sendes til serverklientene og velge kryptering. Jeg anbefaler også at du aktiverer administrasjonen slik at den kan se de tilkoblede klientene. Du kan angi en hvilken som helst port, for eksempel 7505.

Lagre og fortsett til trinnet for å legge til klienter.

Klikk på knappen "Ny VPN-klient" og legg til en klient. Her må du velge klientsertifikatet og angi den eksterne IP-adressen til serveren for tilkoblingen.

Serveren er klar til å startes. Nå er det bare å gå til VPN-listen og velge Start til høyre i kolonnen Handling for OpenVPN-serveren vår.