Figlet-kommando i Linux

25.08.2023, 00:09

Figlet-kommandoen i Linux brukes til å lage ASCII-kunst fra ren tekst. Når du kjører figlet-kommandoen med tekst som argument, konverterer figlet teksten til ASCII-kunst og viser den på kommandolinjen. ASCII-kunst er en grafisk fremstilling av tekst ved hjelp av ASCII-tegn som gjengis i ulike stiler og skrifttyper for å skape spektakulære overskrifter, bannere eller dekorative tekstelementer.

Hva gjør kommandoen?

Figlet-kommandoen har ulike alternativer og argumenter som lar deg tilpasse stilen og skrifttypen til ASCII-grafikken. Med disse alternativene kan du endre tekstens størrelse og plassering, velge en bestemt skrifttype og justere farger og andre effekter. Figlet-kommandoen kan brukes til en rekke formål, for eksempel til å lage dekorasjoner til tekstmeldinger, utforme overskrifter i skript eller rett og slett til å dekorere kommandolinjen.

Slik installerer du

For å bruke figlet-kommandoen i Linux må du installere den ved hjelp av distribusjonens pakkebehandling. Nedenfor finner du eksempler på hvordan du installerer figlet-kommandoen på noen populære distribusjoner:

For Ubuntu og Debian:

sudo apt-get install figlet

For Fedora:

sudo dnf install figlet

For CentOS og RHEL:

sudo yum install figlet

Når figlet er installert, kan du bruke det til å formatere tekst på kommandolinjen.

Eksempel på bruk:

figlet Hello World!

Ved å kjøre denne kommandoen genereres ASCII-tegningen for frasen "Hello World!". Du kan også bruke ulike alternativer og ar