Figlet-komento Linuxissa

25.08.2023, 00:09

Linuxin figlet-komentoa käytetään ASCII-taiteen luomiseen tavallisesta tekstistä. Kun suoritat figlet-komennon ja annat argumenttina tekstiä, figlet muuntaa tekstin ASCII-taiteeksi ja näyttää sen komentorivillä. ASCII-taide on tekstin graafinen esitys, jossa käytetään ASCII-merkkejä, jotka renderöidään erilaisilla tyyleillä ja kirjasimilla näyttävien otsikoiden, bannereiden tai koristeellisten tekstielementtien luomiseksi.

Mitä komento tekee?

Figlet-komennolla on useita vaihtoehtoja ja argumentteja, joiden avulla voit mukauttaa ASCII-taideteoksen tyyliä ja fonttia. Näiden vaihtoehtojen avulla voit muuttaa tekstin kokoa ja sijaintia, valita tietyn fontin ja säätää väriä ja muita tehosteita. Figlet-komentoa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten tekstiviestien koristeiden luomiseen, skriptien otsikoiden suunnitteluun tai yksinkertaisesti komentorivin koristeluun.

Miten asennetaan

Linuxissa figlet-komennon käyttäminen edellyttää sen asentamista jakelusi paketinhallinnan avulla. Alla on esimerkkejä figlet-komennon asentamisesta joihinkin suosittuihin jakeluihin:

Ubuntulle ja Debianille:
sudo apt-get install figlet

Fedoralle: Aseta figlet-asetus ftlet-asetukselle Fedoraan:
sudo dnf install figlet

CentOS:lle ja RHEL:lle:
sudo yum install figlet

Kun figlet on asennettu, voit käyttää sitä tekstin muotoiluun komentorivillä.

Esimerkkikäyttö:

figlet Hello World!

Tämän komennon suorittaminen luo ASCII-taiteen lauseelle "Hello World!". Voit myös käyttää erilaisia vaihtoehtoja ja ar