OpenVPN-palvelimen konfigurointi WebMinissä Ubuntu 22.04:ssä

25.12.2023, 23:27

Kun olet ostanut ja määrittänyt virtuaalipalvelimen, seuraava vaihe on itse OpenVPN-palvelimen luominen tai määrittäminen. Jos et tiedä, miten asennat Webminin ja lisäät palvelimen avaimet, suosittelemme lukemaan aiemmat artikkelimme.

OpenVPN-palvelimen määrittäminen

Siirry "VPN-luetteloon" ja lisää OpenVPN-palvelimen määritys.

Valitse CA:mme ja napsauta "Uusi VPN-palvelin" -painiketta:

Tässä on paljon asetuksia, ja jos sinulla on aiempaa kokemusta OpenVPN:stä, tiedät jo, mitä ja mihin pitää syöttää, joten näytän vain perusasetukset. Meidän on annettava palvelimellemme nimi, valittava portti, jonka oletusarvo on 1194, valittava palvelimen varmenne, määritettävä palvelimen asiakkaille osoitettavat IP-osoitteet ja valittava salaus. Suosittelen myös hallinnon ottamista käyttöön, jotta näet yhdistetyt asiakkaat. Voit määrittää mielivaltaisen portin, esimerkiksi 7505.

Tallenna ja siirry vaiheeseen Lisää asiakkaita.

Napsauta "Uusi VPN-asiakas" -painiketta ja lisää asiakas. Tässä sinun on valittava asiakasvarmenne ja syötettävä palvelimen ulkoinen IP-osoite, johon muodostetaan yhteys.

Palvelin on valmis käynnistymään. Siirry nyt vain VPN-luetteloon ja valitse OpenVPN-palvelimemme oikealla puolella olevasta Toiminnot-sarakkeesta Suorita.