Konfiguration af OpenVPN-server i WebMin i Ubuntu 22.04

25.12.2023, 23:27

Når den virtuelle server er købt og konfigureret, er det næste skridt at opsætte selve OpenVPN-serveren, eller rettere konfigurere den. Hvis du ikke ved, hvordan du installerer Webmin og tilføjer servernøglerne, anbefaler vi, at du læser vores tidligere artikler.

Konfiguration af OpenVPN-server

Gå til 'VPN List' for at tilføje din OpenVPN-serverkonfiguration.

Vælg vores certificeringsmyndighed, og klik på 'Ny VPN-server':

Der er mange indstillinger her, og hvis du har tidligere erfaring med OpenVPN, ved du allerede, hvad du skal indtaste og hvor, så jeg vil bare vise dig de grundlæggende indstillinger. Vi skal navngive vores server, vælge porten, som som standard er 1194, vælge vores servercertifikat, indstille puljen af IP-adresser, der vil blive sendt til serverklienterne, og vælge kryptering. Jeg anbefaler også, at du aktiverer administrationen, så den kan se de tilsluttede klienter. Du kan indtaste en hvilken som helst port, for eksempel 7505.

Gem, og fortsæt til trinnet med at tilføje klienter.

Klik på knappen "Ny VPN-klient", og tilføj en klient. Her skal du vælge klientcertifikatet og indtaste den eksterne IP-adresse på serveren til forbindelsen.

Serveren er klar til at blive startet. Nu skal du blot gå til VPN-listen og vælge Start til højre i kolonnen Action for vores OpenVPN-server.