Se og overvåg Linux-temperaturen

08.03.2021, 21:58

Kom og visualiser e monEr du ofte bekymret for din computers temperatur? Sandsynligvis ikke, hvisDu bekymrer dig ofte om temperaturen på din computer? Sandsynligvis ikke, hvis din computer er i god stand og kører problemfrit. Medmindre der er en fabrikationsfejl, vil temperaturen ikke overstige den maksimale værdi, der er angivet af producenten. Overophedning kan dog ikke kun skyldes hardwareproblemer, men også en fejl i grafikkortdriveren eller et dårligt konfigureret kølestyringsprogram. Overophedning skyldes ofte ophobning af støv og snavs, som forhindrer normal køling og fjernelse af varme fra systemet. Dette sker ofte med ældre computere.

Det er vigtigt at bemærke, at overophedning kan have meget ubehagelige konsekvenser. Det er vigtigt at overvåge computersystemets tilstand. En tjeneste, der overvåger temperaturmålinger og advarer, hvis temperaturen stiger, er særlig nyttig. I denne vejledning vil vi se på, hvordan man viser temperaturmålinger, og hvordan man sætter overvågningssystemet op. Linux-operativsystemet har en række værktøjer, der er specielt designet til dette formål.

Du får brug for

For at fuldføre opgaven skal du bruge følgende standardværktøjer:

• lm-sensor - modtager data fra hardwaresensorer på bundkortet for at overvåge temperatur og spænding.
  • hddtemp - måler temperaturen på harddiskdrevene.
  • psensor - en grafisk temperaturovervågningsenhed, der viser temperaturen på Linux-systemet, CPU'en, grafikkortet og harddiskene.

Vores næste opgave er at installere komponenterne.

Installation af komponenterne

Da lm-sensor arbejder ud fra de oplysninger, som lm-sensor og hddtemp giver, skal vi først installere disse komponenter. For at gøre dette skal du køre følgende kommando:

lm-sensors hddtemp psensor: $ sudo apt install lm-sensors hddtemp psensor

Hvis du har brug for den nyeste version af disse komponenter, skal du ændre kommandoen en smule:

$ sudo add-apt-repository ppa:jfi/ppa

sudo apt update

sudo apt install lm-sensors hddtemp psensor

Dette vil tilføje udviklerens ppa til systemet.

På Fedora og andre Red Hat-baserede distributioner installeres psensor som følger:

$ sudo yum install lm_sensors hddtemp psensor

Opsætning af temperaturovervågning

Først skal du konfigurere udlæsningsenhederne på lavt niveau, herunder lm_sensors og hddtemp. Ved at installere disse enheder kan du overvåge systemtemperaturen:

$ sudo sensors-detect

Denne kommando starter konfigurationsguiden til ls_sensors. Brugeren skal svare Y til alle spørgsmål. De hardwaresensorer, der er indbygget i systemet, vil derefter blive fundet, og de tilhørende drivere vil automatisk blive konfigureret.

Når sensoropdagelsen er færdig, skal brugeren tilføje de opdagede kernemoduler til auto-builder:

I tilfælde af Ubuntu eller Debian tilføjes modulerne til /etc/modules. For automatisk at indlæse de nødvendige moduler skal du blot tilføje lm_sensors autoload:

$ sudo systemctl enable lm-sensors

Du kan derefter bruge følgende kommando til at vise temperaturen på processoren og andre hardwarekomponenter:

sensorer: $ sensorer

DDTEMP-konfiguration

For at begynde at overvåge harddiskens temperatur skal vi køre hddtemp som en dæmon. Erstat /dev/sda med harddiskens adresse:

Indtast følgende kommando: sudo hddtemp -d /dev/sda

Gentag denne proces for hver systemdisk. Et andet vigtigt punkt er at tilføje programmet til den automatiske startliste.

Måling og kontrol af temperaturen

Temperaturen på Linux-operativsystemet kan også kontrolleres ved hjælp af et særligt grafisk værktøj kaldet psensor. Dette program kan tilgås via en kommando eller fra systemets hovedmenu. Kommandoen fungerer som følger:

$psensors

I programmets hovedvindue skal du vælge Options. Der åbnes en liste over sensorer, som viser temperaturen på de vigtigste komponenter. Du kan vælge de sensorer, du vil overvåge.

Klik på fanen Alarm for at indstille en alarm for en bestemt sensor. Som standard måles ps-sensorens temperatur i grader Celsius. Nyere versioner understøtter også konvertering til Fahrenheit.

Det var det, nu kan du altid overvåge temperaturen på de vigtigste dele af din computer. Sørg for at tilføje den til AutoSaver, så du kan arbejde med den. i god stand og kører problemfrit. Hvis der ikke er nogen fabrikationsfejl, vil temperaturen ikke overstige den maksimale værdi, der er angivet af producenten. itorare la temperatura del sistema Linux.