Kona: Dag 1 - Hvordan ser spillet ut?

11.06.2021, 19:28

For ikke så lenge siden sto det dårlig til med Linux-spillene. Mange PC-spillentusiaster installerte Wine og prøvde å installere spill utviklet for Windows. Noen ville ikke starte, andre startet, men krasjet. Da det populære Steam kom, ble situasjonen bedre, og det dukket opp noen interessante Linux-spill. I dag er det over 1800 spill tilgjengelig på Steam. Ta for eksempel Kona: Day One, som kan installeres av alle Linux-brukere.

Hva er dette for et spill?

Bare ut fra navnet er det tydelig at det er et Day One-overlevelsesspill. Spilleren tar på seg rollen som privatdetektiven Carl Fober. Han blir sendt til en liten by i det nordlige Canada for å etterforske et tilfelle av hærverk rapportert av W. Fober. Hamilton, en velstående innbygger som har problemer med lokalbefolkningen. Men alt blir avbrutt da en uventet snøstorm treffer byen....

Hovedpersonen må etterforske alle sakene, sette dem i kronologisk rekkefølge og ikke la seg lure. "Kona: Dag én" utspiller seg i 1970.

Hovedpersonen Kona er det mest sårbare offeret:

Spillets utvikler kunngjorde også at "Kona: Utvikleren kunngjorde også at "The First Day" vil bli oversatt til to språk: engelsk og fransk. Spillet vil bli utviklet av det kanadiske selskapet Parabole. Parabole er et kanadisk selskap som produserer spill for barn og unge. Det finnes to offisielle språk i Canada. Undertekster støttes på fem språk (engelsk, fransk, italiensk, tysk og spansk). Russisk er dessverre ikke tilgjengelig ennå.

Systemkravene er som følger:
Windows 7
Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 7: Intel i5 2,3 ghz
nVidia GTX 560/ATI 6850
4 GB RAM

Støtte for bærbare PC-er med integrert Intel-grafikk har gjort optimalisering til et viktig aspekt ved spillutviklingen.

Basert på beskrivelsen og spillingen er dette et anstendig førstepersons skytespill med elementer av en bilsimulator. Etter at du har installert spillet, er det mye action og gåter i vente.