Fruarna: Dag 1 - Hur ser spelet ut?

11.06.2021, 19:28

För inte så länge sedan var det illa ställt med Linux-spelandet. Många PC-spelentusiaster installerade Wine och försökte installera spel som utvecklats för Windows. Vissa startade inte, andra startade men kraschade. När det populära Steam dök upp förbättrades situationen och en del intressanta Linux-spel dök upp. Idag finns det över 1800 spel tillgängliga på Steam. Ta till exempel Kona: Day One, som kan installeras av alla Linux-användare.

Vilken typ av spel är detta?

Bara av namnet att döma är det tydligt att det är ett Day One-överlevnadsspel. Spelaren tar på sig rollen som privatdetektiven Carl Fober. Han skickas till en liten stad i norra Kanada för att utreda ett fall av vandalism som rapporterats av W. Fober. Hamilton, en förmögen invånare som har problem med lokalbefolkningen. Men allt avbryts när en oväntad snöstorm drabbar staden. ....

Huvudpersonen måste utreda alla fall, lägga dem i kronologisk ordning och inte låta sig luras. "Hustrun: Dag ett" utspelar sig 1970.

Huvudpersonen Kona är det mest sårbara offret:

Spelets utvecklare meddelade också att "The Wife: Utvecklaren meddelade också att "The First Day" kommer att översättas till två språk: engelska och franska. Spelet kommer att utvecklas av det kanadensiska företaget Parabole. Parabole är ett kanadensiskt företag som producerar spel för barn och ungdomar. Det finns två officiella språk i Kanada. Undertexter stöds på fem språk (engelska, franska, italienska, tyska och spanska). Ryska är tyvärr ännu inte tillgängligt.

Systemkraven är följande
Windows 7
Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 Windows 7 7: Intel i5 2,3 GHz
nVidia GTX 560/ATI 6850
4 GB RAM-MINNE

Stödet för bärbara datorer med integrerad Intel-grafik har gjort optimering till en viktig del av spelutvecklingen.

Baserat på beskrivning och gameplay är detta en hyfsad förstapersonsskjutare med inslag av en bilsimulator. Efter att ha installerat spelet väntar massor av action och pussel.