Kona: Dag één - Wat is het spel?

11.06.2021, 19:28

Nog niet zo lang geleden ging het slecht met het Linux-spellensegment. Veel fans van computerspellen installeerden Wine en probeerden spellen te installeren die voor Windows waren ontwikkeld. Sommige konden niet worden opgestart, andere startten op, maar kampten vervolgens met crashes. Na de release van het beroemde Steam verbeterde de situatie en verschenen er enkele interessante spellen voor Linux. Tegenwoordig staan er meer dan 1800 spellen op Steam. Neem bijvoorbeeld het speeltje Kona: Day One, dat door elke Linux-gebruiker geïnstalleerd kan worden.

Wat is dit voor speeltje?

Alleen al uit de naam blijkt dat dit een overlevingsspel voor één dag is. De speler kruipt in de huid van privédetective Carl Faubert. Hij bevindt zich in een stadje in het noorden van Canada en onderzoekt vandalisme dat is gerapporteerd door W. Hamilton, een rijke plaatselijke man die problemen had met de plaatselijke bevolking. Maar een onverwachte sneeuwstorm die het stadje treft, onderbreekt alles...

De hoofdpersoon moet al deze zaken onderzoeken, ze weer in chronologische volgorde zetten en zorgen dat ze hem niet in verwarring brengen. Kona: Day One speelt zich af in 1970.

De hoofdpersoon:

De ontwikkelaar van de game heeft ook aangegeven dat Kona: Day One in twee talen zal worden vertaald - Engels en Frans. Dat ligt voor de hand, want de ontwikkelaar van het speelgoed is het Canadese Parabole. Zoals je weet. Er zijn twee nationale talen in Canada. Er worden ook vijf talen ondersteund voor ondertiteling (Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans). Helaas is er nog geen Russisch.

De systeemvereisten zijn als volgt:
Windows 7
Intel i5 2,3 ghz
nVidia GTX 560 / ATI 6850
4 GB RAM

Nu er ondersteuning is voor laptops met geïntegreerde Intel-graphics, is optimalisatie het belangrijkste aspect geworden bij de ontwikkeling van spellen.

Uit de beschrijving en gameplay blijkt dat dit spel een degelijke first-person shooter is, waarin we elementen van een autosimulator terugzien. Na het installeren van het speeltje vind je genoeg actie en puzzels.