Kona: Day 1 - Miltä peli näyttää?

11.06.2021, 19:28

Vielä vähän aikaa sitten Linux-pelien segmentti oli huonossa kunnossa. Monet PC-pelien ystävät asensivat Winen ja yrittivät asentaa Windowsille kehitettyjä pelejä. Osa niistä ei käynnistynyt, osa käynnistyi, mutta kaatui. Kuuluisan Steamin julkaisun jälkeen tilanne parani, ja Linuxille ilmestyi joitakin mielenkiintoisia pelejä. Nyt Steamissa on saatavilla yli 1800 peliä. Otetaan esimerkiksi lelu Kona: Day One, jonka kuka tahansa Linux-käyttäjä voi asentaa.

Millainen peli se on?

Jo nimestä selviää, että se on Day One -selvityspeli. Pelaaja asettuu Carl Fober -nimisen yksityisetsivän rooliin. Hän päätyy Pohjois-Kanadassa sijaitsevaan pikkukaupunkiin, jossa hän tutkii vandalismin tekoja, joista on ilmoittanut W. Hamilton, varakas asukas, jolla on ongelmia paikallisten kanssa. Kaiken keskeyttää kuitenkin yllättävä lumimyrsky, joka iskee kaupunkiin.....

Päähenkilön on tutkittava kaikki nämä tapaukset, laitettava ne aikajärjestykseen eikä häntä saa huijata. Toiminta on Kona: Day One" sijoittuu vuoteen 1970.

Päähenkilö Kona on hyökkäyksen haavoittuvin uhri:

Pelin kehittäjä ilmoitti myös, että Kona: Day One käännetään kahdelle kielelle - englanniksi ja ranskaksi. Tämä johtuu tietenkin siitä, että pelin kehittäjä on kanadalainen Parabole-yhtiö. Kuten tiedämme, tämä yritys tuottaa leluja lapsille ja nuorille. Kanadassa on kaksi virallista kieltä. Tekstityksen osalta tuetaan myös viittä kieltä (englanti, ranska, italia, saksa ja espanja). Valitettavasti venäjää ei ole vielä saatavilla.

Järjestelmävaatimukset ovat seuraavat:
Windows 7
Intel i5 2,3 ghz
nVidia GTX 560 / ATI 6850
4 GB RAM-MUISTIA

Integroidulla Intelin grafiikalla varustettujen kannettavien tietokoneiden tuen vuoksi optimoinnista on tullut pelin kehittämisen tärkein osa-alue.

Kuvauksen ja pelattavuuden perusteella kyseessä on kelpo ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jossa voi nähdä autosimulaattorin elementtejä. Runsaasti toimintaa ja pulmia odottaa pelin asentamisen jälkeen.