Fjern grener

04.09.2021, 19:43

Grener for utvikling av ulike programvareversjoner vil bli introdusert. De brukes til å utvikle nye funksjoner i verktøyet. Hvis et produkt utvikles av et team, kan hver utvikler jobbe med en spesifikk funksjon i en egen gren.

Når arbeidet er ferdig, går denne grenen inn i hovedgrenen etter at den er sendt til resten av teamet for gjennomgang. Denne måten å jobbe på akkumulerer mye unødvendig arbeid over tid som må fjernes. I denne øvelsen skal vi se hvordan man løser problemer lokalt og eksternt.

Slik sletter du

Før vi sletter en gren, må vi se på hva som er tilgjengelig. For å se lokalt bruker du kommandoen i repository-katalogen:

Git-forgrening: $ git-branch

Denne kommandoen viser en liste over lokale grener med den aktuelle grenen uthevet i grønt og merket med en stjerne. Hvis du vil slette, bruker du den samme kommandoen med parameteren -d. Hvis du for eksempel vil slette feature/somefeature1, kjører du følgende kommando

git branch -d funksjon/noenfunksjoner1

Alternativt,

git branch --delete feature/somefeature1

Hvis denne grenen inneholder udokumenterte endringer eller rettelser som ikke er lastet opp til serveren, kan slettingen bli avvist. Bruk parameteren -D for å slette:

$ git branch -D funksjon/noenfunksjoner1

Og omvendt.

$ git branch --delete --force feature/somefeature1

Grenen vil bli slettet, og hvis du sjekker listen over lokale grener igjen, vil grenen ikke lenger eksistere:

La oss nå se hvordan du sletter den slettede grenen. I dette tilfellet er grenen bare slettet lokalt, men hvis den er flyttet til et eksternt arkiv, vil den fortsatt eksistere.

Slik sletter du en slettet gren

Hvordan sletter du en gren fra et eksternt arkiv? Først og fremst må du ha en liste over eksterne depoter og alle oppdateringer som er lagt til.

Dette gjør du ved å kjøre følgende kommando

$ git pull

Hvis du vil se den slettede grenen, kjører du denne kommandoen i katalogen som inneholder git-depotet.

$ git branch -r

Slettede grener er merket med rødt, og foran hver gren står navnet på kilden der den finnes. I dette tilfellet er det kilden. For å slette en slettet gren bruker du push-kommandoen med parameteren --delete, for eksempel for feature/somefeature1 ser kommandoen slik ut

git push origin --delete feature/somefeature1

Nå finnes den ikke lenger i depotet.

Det finnes kommandoer for å gjenopprette en slettet funksjon med forenklet syntaks. Sett et kolon foran navnet i stedet for --delete. For eksempel.

git push origin :feature/somefeature1

Denne kommandoen fungerer også. Hvis du vil fjerne alle opplastede grener som ikke finnes lokalt, bruker du følgende kommando

git push --prune origin

Og det var det. Vi har fulgt instruksjonene. Det er ikke så komplisert. Hvis du bruker grafiske klienter, er det enda enklere.