Poista oksat

04.09.2021, 19:43

Ohjelmiston useiden versioiden kehittämisen varmistamiseksi otetaan käyttöön haaroja. Näitä käytetään työkalun uusien ominaisuuksien kehittämiseen. Jos tuotetta kehittää tiimi, kukin kehittäjä voi työskennellä tietyn ominaisuuden parissa erillisessä haarassa.

Kun työ on valmis, tämä haara liitetään päähaaraan sen jälkeen, kun se on lähetetty muille tiimin jäsenille tarkistettavaksi. Tällaisessa työskentelytavassa kertyy ajan mittaan paljon tarpeetonta työtä, joka on poistettava. Tässä harjoituksessa katsotaan, miten ongelmia voidaan ratkaista paikallisesti ja etänä.

Miten poistetaan

Ennen haaran poistamista katsotaan, mitä meillä on käytettävissä. Jos haluat katsoa paikallisesti, käytä komentoa arkistohakemistossa:

Git-haara: $ git branch

Komento näyttää luettelon paikallisista haaroista, joista nykyinen on korostettu vihreällä ja merkitty tähdellä. Jos haluat poistaa sen, käytä samaa branch-komentoa -d-parametrilla. Jos haluat esimerkiksi poistaa feature/somefeature1:n, suorita seuraava komento

git branch -d feature/somefeature1

Vaihtoehtoisesti,

git branch --delete feature/somefeature1

Jos tämä haara sisältää dokumentoimattomia muutoksia tai hyväksyntöjä, joita ei ole ladattu palvelimelle, se voidaan hylätä poistettavaksi. Voit poistaa sen käyttämällä -D-parametria:

$ git branch -D feature/somefeature1

Ja toisella tavalla.

$ git branch --delete --force feature/somefeature1

Haara poistetaan, ja jos katsot uudelleen paikallisten haarojen luetteloa, haaraa ei enää ole:

Katsotaan nyt, miten poistetaan poistettu haara. Tässä tapauksessa haara on poistettu vain paikallisesti, mutta jos se on jo siirretty ulkoiseen arkistoon, se on edelleen olemassa.

Poistetun haaran poistaminen

Miten voin poistaa haaran ulkoisesta arkistosta? Ensin sinun on saatava luettelo ja kaikki päivitykset ulkoisista arkistoista, jotka on lisätty.

Voit tehdä tämän suorittamalla komennon

$ git pull

Jos haluat nähdä poistetun haaran, suorita tämä komento git-tietokannan sisältävässä hakemistossa seuraavasti

$ git branch -r

Poistetut haarat on korostettu punaisella, ja kunkin haaran nimen edessä on lähde, jossa ne ovat olemassa. Tässä tapauksessa se on lähde. Voit poistaa poistetun haaran käyttämällä push-komentoa --delete-parametrilla, esimerkiksi feature/somefeature1:n kohdalla komento näyttää seuraavalta

$ git push origin --delete feature/somefeature1

Nyt sitä ei enää ole arkistossa.

Poistetun ominaisuuden palauttamiseen on olemassa komentoja, joiden syntaksi on yksinkertaistettu. Laita --delete-komennon sijasta kaksoispiste nimen eteen. Esimerkiksi.

git push origin :feature/somefeature1

Tämä komento toimii myös. Jos haluat poistaa kaikki työnnetyt haarat, joita ei ole olemassa paikallisesti, käytä komentoa

git push --prune origin

Ja se on siinä. Olemme noudattaneet ohjeita. Se ei ole niin vaikeaa. Jos käytät graafiohjelmia, se on vielä helpompaa.