Hvad er LTS?

20.03.2021, 19:08

Hvis du bruger Ubuntu-distributionen, vil du før eller siden støde på udtrykket LTS. Erfarne Linux-brugere, især dem, der ejer Ubuntu-distributioner, ved, hvad LTS er. På den anden side kan uerfarne brugere, der støder på udtrykket for første gang, løbe ind i problemer. For at undgå dette forklarer denne artikel, hvad LTS er i Linux-operativsystemmiljøet, specifikt i Ubuntu.

Hvad er en LTS-version?

Først og fremmest er vi nødt til at forklare begrebet LTS, som står for Long-Term Support og på russisk langsigtet support. I praksis betyder det, at et program eller styresystem opdateres over en lang periode, meget længere end normalt, og modtager sikkerheds- og nogle gange funktionsopdateringer. LTS-distributioner anses for at være meget pålidelige og stabile, da de er grundigt testet og verificeret før udgivelse. Det skal bemærkes, at brugere af LTS-versioner ikke nødvendigvis modtager funktionsopdateringer, men sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser er garanteret.

Det betyder, at der er al mulig grund til at bruge LTS-versionen i produktions-, handels- og forretningsmiljøer, da systemet vil blive vedligeholdt i mange år, og der ikke vil være nogen kritiske ændringer. LTS-versionen understøttes normalt i tre til fem år, mens ikke-LTS-versionen, som bruger de nyeste funktioner og værktøjer, kun understøttes i seks til ni måneder.

Fordele ved LTS-versionen

Langsigtede sikkerhedsopdateringer;
Omfattende test før udgivelse;
Ingen større ændringer, der kan bringe kompatibiliteten i fare;
Brugerne har tid nok til at forberede sig på den næste LTS-version.

Ulemper ved LTS-versioner :

Mangel på opdaterede funktioner og muligheder;
Manglende understøttelse af den nyeste hardware;
Mangel på opdaterede softwareversioner.

Ubuntu er en af de mest populære distributioner af Linux-operativsystemet, som fås i både LTS- og ikke-LTS-versioner. For at forstå det bedre, lad os tage et kig på de vigtigste funktioner.

Hvad er Ubuntu LTS?

Skaberne af Ubuntu udgiver non-LTS-versioner med en fast frekvens: en gang hvert halve år. En af de seneste LTS-versioner er Ubuntu 20.04, som forventes at blive understøttet indtil april 2025. Ikke-LTS-versioner vil kun være understøttet i ni måneder.

LTS-symbolerne optræder altid i navnet på LTS-versionen af Ubuntu. LTS-versionerne kan findes på Ubuntus officielle hjemmeside. Lad os tage Ubuntu 16.04 som et eksempel: Den blev udgivet i 2016 og er understøttet indtil 2021.